FRA TRIATLON TIL POWERBUILDING

GRIB KUGLERNE… RIGTIGT


img_6558

Kettlebells er et skønt men simpelt redskab. Grundlæggende er en kettlebell egentligt bare en kanonkugle med et stort håndtag, og de kan som sådan ikke særligt meget som almindelige håndvægte ikke kan.

For at citere min meget jordnære lillebror; så er deres eneste formål vel bare at veje noget”. Og det kan man sådan set ikke være uenig i.

Og dog… for der er selvfølgelig en række øvelser der er lidt mere praktiske med en kettlebell, fremfor de traditionelle håndvægte. I dette indlæg vil jeg dog ikke gå i dybden med kettlebells fortræffeligheder. Igennem de seneste år er kettlebells blevet meget populære, bl.a. pga. Crossfit’s store popularitet, og har da også efterhånden fundet vej i stort set alle fitnesscentre med respekt for sig selv.

I dette indlæg vil jeg blot give et par tips til at gribe og holde dem rigtigt.

Den position man/jeg bruger oftest med kettlebells kaldes racked position og hentyder egentligt blot til en måde at holde dem på hvor de ligger i sikkert i hånden og hviler tæt på underarmen som igen holdes helt tæt ind til kroppen. Denne position bruger man typisk som udgangspunkt for de fleste press over hovedet og mange former for squat og lunges.

  • Før hånden skråt ind i grebet og læg det helt ind til håndroden.
  • Håndleddet er strakt, og underarmen holdes helt ind til brystet/kroppen.
  • Din kettlebell bør ligge i spænd mellem håndleddet og underarmen så den ikke “ruller” rundt på underarmen. Sidstnævnte kan godt komme til at gøre lidt nas i løbet af en workout.

God træning 🙂

//STYRK.nu

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FRA TRIATLON TIL POWERBUILDING