Skarp (sen-)sommer form

Kom ned i gear med mit favorit ‘cool down’ musik

Jeg elsker en god træning med fuld gas. Uanset om det gælder de tunge løft, eller fart i stængerne, så føles det bare fedt at have være helt oppe i højeste gear.

Men mindst lige så fedt er det at smide sig ned i støvet når det er overstået og langsomt komme helt ned i gear igen. Og så er det er ovenikøbet ret fornuftigt. Der er en hel del fysiske og psykiske fordele ved at indarbejde en nedvarmnings/cool-down rutine efter din træning. Du behøver ikke nødvendigvis strække ud, selvom jeg normalt anbefaler det. Men det vil altid være en rigtig god idé at få løsnet musklerne lidt op ved at holde forsigtigt gang i lemmerne efter din træning. Generelt kan man sige at jo hårdere og længere din træning har været, desto vigtigere er din nedvarmning. Hvis du træner rigtig meget, (hver dag) er det især vigtigt at gøre hvad du kan for at minimere ømhed og stivhed i muskulaturen, så du kan træne så smertefrit (og effektivt) som muligt så hurtigt som muligt.

Jeg bruger altid musik til at hjælpe med ned i gear, og hvis du er til moderne “hip-hop/soul” kan du checke min Cool Down playlist på Spotify 🙂

3 Tip til din cool-down rutine

  1. GØR DET ALLIGEVEL (selvom du har mere lyst til at gå i bad og komme videre med dagen).
  2. Hold intensiteten LAV – skru evt. gradvist ned for intensiteten.
  3. Tænk på din vejrtrækning – Det hjælper både til at få pulsen ned, slappe af kroppen og musklerne både ved let bevægelse og strækøvelser.

Brug evt. de 5 gode stræk jeg nævnte tidligere på ugen.

God søndag & Chill-out

//STYRK.NU

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skarp (sen-)sommer form